Ελένη Τύμπα – Ψυρροπούλου και Κλεοπάτρα Παγιαβλή
Υλικά:
-Γιρλάντα πλούσια χριστουγεννιάτικη σε μήκος ανάλογο με την επιφάνεια που θέλετε να διακοσμήσετε π.χ. ένα μπουφέ ή βιτρίνα κ.λ.π.
-10 έως 15 φέτες πορτοκαλιού στα δύο μέτρα γιρλάντας
-10 έως 15 κόκκινες καφτερές πιπεριές αποξηραμένες στα δύο μέτρα γιρλάντας
-10 έως 15 μαργαρίτες από άσπρους σπόρους και πολύχρωμους κόκκους πιπεριού (βλέπε προηγούμενη κατασκευή)
-Καρώ χριστουγεννιάτικη κορδέλα
Διαδικασία:
-Αποξηραίνουμε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω σε σχάρα στο φούρνο στους 100 βαθμούς για περίπου 6 ώρες
-Με τα σπόρια και τους κόκκους πιπεριού κατασκευάζουμε τις μαργαρίτες κολλώντας τα με κόλλα σε μια στρόγγυλη επιφάνεια χαρτονιού διαμέτρου 5 – 6 cm (βλέπε προηγούμενη κατασκευή).
-Με την καρώ κορδέλα φτιάχνουμε 10 έως 15 φιόγκους.
-Διακοσμούμε τη γιρλάντα με τις παραπάνω κατασκευές αφού πρώτα την έχουμε τοποθετήσει και στερεώσει εκεί που επιθυμούμε.
Καλές γιορτές!
Popularity: 64% [?]